Èxit de participació al 20è Concurs de Còmic de Nou Barris

El centre cívic Can Verdaguer exposa els treballs dels 99 participants d’enguany

El Concurs de Còmic de Nou Barris ha arribat a la vintena edició amb un rècord de participants. Enguany han arribat 99 propostes al centre cívic Can Verdaguer d’artistes que van des dels 9 fins als 58 anys. Tots aquests còmics es poden veure exposats en dues de les sales del centre cívic. L’equipament ha hagut de duplicar l’espai expositiu pel gran allau de participants.  Les propostes inclouen treballs a color o en blanc i negre, també hi ha menció al millor còmic en català entre els participants més joves.  Els primers premis han estat per a ‘La Soledad’ d’Oriol Rivera, a la categoria infantil, i  el ‘Microrrelato del Subsuelo’ d’Steven Dai Pan, a la categoria d’adults. Amb motiu dels 20 anys de certamen enguany s’han atorgat també tres mencions especials: una a la millor història ubicada a Barcelona, una altra a la millor història inclusiva i una tercera per al personatge millor elaborat.

El Concurs de Còmic de Nou Barris va començar l’any 2000 al desaparegut casal municipal Porta-Sóller. L’any 2013 el recent inaugurat centre cívic Can Verdaguer va prendre el relleu i des de llavors n’és l’entitat organitzadora.  El certamen va néixer amb l’objectiu d’impulsar i promoure l’anomenat ‘novè art’, donant suport tots els dibuixants novells que busquen obrir-se camí en el món del còmic. El concurs, gràcies a l’exposició dels treballs presentats, dona visibilitat a la feina de tots aquests autors.

Un dels trets diferencials d’aquest concurs és que no es marca cap límit d’edat per als participants. D’aquesta manera s’obre la possibilitat que qualsevol persona aficionada al món del còmic i el dibuix pugui participar, independentment de la seva edat. Enguany els participants han anat des dels 9 fins als 58 anys. Això demostra que el còmic no és només un art fet i destinat al joves. A la categoria infantil (entre els 9 i els 15 anys) és on més s’ha notat l’increment de participació d’enguany, amb un total de 43 participants. A la categoria d’adults s’hi ha presentat 58 còmics.  El concurs s’ha promocionat en esdeveniments com ara el Saló del Còmic i també a les escoles i carrers.

Amb motiu de la vintena edició s’ha fet també una mostra itinerant que recull els treballs guanyadors de les 19 edicions passades. L’exposició es va poder veure al Saló del Còmic i durant l’acte de lliurament de premis a Can Verdaguer. Està previst que a la tardor s’instal·li a la Mostra del Còmic de Cornellà.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies