Date una huerta celebra la suspensió del segon intent de desnonament

L’Ajuntament negocia de nou amb BBVA un acord que permeti l’ús mentre no s’hi construeixi

Els usuaris del jardí hort ocupat Date una Huerta van transformar de nou la concentració per evitar el desallotjament en una festa. Van esmorzar gaspatxo i pernil amb música i un ambient festiu al mateix temps que contingut. Creuen que és una victòria però temporal, fins a la propera ordre judicial. La tranquil·litat la tindran, diuen, quan es retiri la denúncia. De fet, tot i que dijous el districte de Nou Barris va anunciar la paralització del procés, els veïns havien mantingut la convocatòria d’ahir a falta d’un document oficial que confirmés que s’aturava l’ordre de desnonament. La mediació de l’Ajuntament de Barcelona va aconseguir in extremis fer canviar d’opinió la propietat, el BBVA, perquè s’obrís de nou a la negociació i aturés el llançament. “El fet d’haver aturat o suspès avui l’execució de la sentència ens indica aquesta voluntat que també té la propietat d’arribar a l’acord menys lesiu. Entrem en un via en la qual podem continuar parlant.”, explica Carles Izquierdo, conseller tècnic Nou Barris

Es reprèn de nou la via del diàleg per aconseguir un acord que permeti els usuaris mantenir l’hort jardí fins que s’hi edifiqui. Aquesta és la postura que es defensa des del col·lectiu de Date una huerta i les entitats del barri. Per a ells i per als veïns de l’entorn, el projecte és una barrera a la brutícia i les rates que hi havia abans de l’ocupació. “Cal arribar a un acord, a una cessió d’ús o un conveni.- reclama Jordi ‘Bicicleto’, un dels usuaris de Date una huerta- Nosaltres seguim demanant que ens deixin quedar. Hem demostrat que aquest espai està millor del que estava, pot estar encara millor i més maco, tenim ganes, potencial humà i recursos per fer-ho, i que quan vulguin construir ens comprometem a marxar.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies