I després dels focs, continuen els petards

Es recomana, com sempre, seny i precaució quan es fa servir la pirotècnia 

Anit va ser el torn del foc, els sopars de germanor i les revetlles amb orquestres i djs. Avui encara tindrem segurament algunes restes de coca per esmorzar o per berenar amb el cafè. I sens dubte, molts encara tindran petards pendents de detonar. Com sempre, recomanem precaució i seny a l’hora de fer servir aquests elements pirotècnics. Recordeu seguir sempre les normes d’ús, i no possar-los a l’abast dels menors. També sigueu curosos amb els espais on normalment hi ha animals com ara les àrees d’esbarjo per a gossos. Molts animals no toleren el soroll dels petards i ho passen malament aquests dies.

Dit això, us fem ara cinc cèntims sobre la història dels petards i la seva vinculació a la festa de Sant Joan. La informació la trobareu a la web de Sant Joan de l’Ajuntament de Barcelona. Com la pólvora, els petards van ser inventats al segle IX a la Xina. Si molts productes fets amb pólvora tenen un ús bèl·lic, els petards de seguida van agafar una dimensió festiva i van ser utilitzats per a focs artificials. Fou així com a l’edat mitjana arribaren a Europa. Actualment, hi ha moltes classes de petards i solen classificar-se per la potència: bombetes, bengales, volcanets, voladors, focs d’artifici, traques, piules, coets, trons, bateries, etc.

Els petards van estretament vinculats a les revetlles d’estiu, i molt especialment a la nit de Sant Joan. En aquesta festa, hi predomina la idea que el foc purifica, protegeix i regenera. Barcelona té una tradició molt arrelada d’encendre fogueres i llançar focs d’artifici durant aquella nit, quan es detonen quilos de petards que aporten un soroll i una lluminositat ben característics.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies