Inicia’t al món digital amb Nou Barris Activa

Amb les activitats programades, l’equipament s’estrena com a Antena Cibernàrium

Si vols aproximar-te al món dels ordinadors i interet tens una oportunitat des de Nou Barris Activa. Aquest espai ofereix una sèrie d’activitats que permeten iniciar-se amb més seguretat en l’ús dels ordinadors i internet, i permetenn dur a terme de forma més autònoma la recerca de feina, inscriure’s a portals de feina, així com d’altres usos en el món digital. Amb aquesta programació, Nou Barris Activa s’estrena com una d’aquestes “Antenes Cibernàrium”, amb la voluntat d’oferir formació d’iniciació al món digital de manera estable.

A continuació us resumim les activitats que es fan fins al setembre:

  • Practica amb el teclat i el ratolí.

Podràs aprendre l’ús correcte del ratolí i teclat, perdre la por a fer servir els ordinadors i a equivocar-se, reconèixer els diferents elements que conformen el ratolí i el teclat, i diferenciar per a què serveixen les diferents tecles (F…, majúscules, alt, control, Esc…)

Dates: 16 de juliol (12 a 14 h), 3 de setembre (12 a 14 h)

  • Coneixes el teu ordinador?

Podràs conèixer els principals components de l’ordinador, així com els seus perifèrics, sistemes operatius, connectivitat i iniciació en el maneig de l’entorn de l’escriptori. A més, aprendràs a identificar aquests elements en els ordinadors propis.

Dates: 25 de juny (9 a 11 h), 23 de juliol (12 a 14 h) i 10 de setembre (10 a 14 h)

  • Iniciació als fitxers digitals i l’emmagatzematge.

Podràs aprendre a diferenciar tipus d’arxius digitals, i a copiar, guardar o manipular arxius digitals. També t’ensenyarem a crear carpetes i a organitzar-les, i a saber on i com guardar els documents (disc dur, pendrive…)

Dates: 2 de juliol (9 a 10.30 h), 17 de setembre (9 a 10.30 h)

  • Comença a navegar per la xarxa.

Podràs millorar les cerques a través de buscadors, descarregar arxius i conèixer el concepte de propietat intel·lectual. També aprendràs a navegar d’una manera segura i a fer servir els marcadors.

Dates: 2 de juliol (10.30 a 12 h), 17 de setembre (10.30 a 12 h)

  • Introducció al correu electrònic.

Podràs obtenir nocions bàsiques d’ús i manipulació del correu electrònic de manera pràctica, i entendre el concepte de correu electrònic com a identificador per altres serveis. A més, aprendràs a saber enviar, rebre i contestar missatges i adjuntar documents, gestionar a nivell bàsic la safata d’entrada (pestanyes, etiquetes, marcar missatges). Finalment, t’ensenyarem a identificar les característiques d’un correu maliciós i a actuar en aquests casos, i a gestionar el correu maliciós i els correus de risc.

Dates: 9 de juliol (9 a 12 h), 26 de setembre (9 a 12 h)

Més informació a la web de Nou Barris Activa, nova Antena Cibernàrium.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies