Tres setmanes sense línia telefònica fixa de Movistar a la Prosperitat

Comerciants i usuaris de teleassistència els principals perjudicats per l’avaria de Movistar

Un bon gruix dels usuaris de Movistar de la part final de la via Júlia fa tres setmanes que no tenen línia de telefonia fixa. Un problema que en l’era dels mòbils pot semblar menor, però que afecta els comerciants que depenen dels encàrrecs i proveïdors. El problema s’agreuixa en el cas les persones grans que disposen de teleassistència. Sense línia fixa, l’aparell no funciona i no poden alertar els serveis socials en cas de necessitat. Un cas que ja ha patit una veïna que després de caure a casa seva, va haver de cridar per reclamar ajuda als veïns. Per part de Movistar només reben missatges que asseguren una propera resolució de l’avaria.

Veïns i comerciants van descobrir que estaven sense servei de telefonia fixa el passat 8 de juny. Des d’aleshores, i tot i les queixes i reclamacions, només han rebut per part de Movistar la confirmació de l’incident i l’afirmació que “aquell mateix dia” se suposa que solucionaran el problema. “Ni tan sols parlem amb un operador, ens passen amb una bústia i ens van enviant missatges al mòbil”, afirma una de les veïnes afectades, Carmen Acosta.

Preocupació pel teleassistència

Carmen Acosta és una de les usuàries que viu amb intranquil·litat no tenir línia fixa. El servei de teleassistència va connectat al telèfon fixe. En cas de caiguda o d’altra urgència, només cal que premin el botó per rebre ajuda. Ara fa tres setmanes que no tenen aquesta seguretat. “Els meus fills estan molt a sobre meu però amb el botonet estic tranquil·la, perquè responen al moment- assegura- Si ens donen la teleassistència, és perquè realment la necessitem”. “No és el mateix anar a agafar el telèfon i marcar el número que prémer el botó, si et trobes malament”, es queixa Josefa Barco, una altra usuària de teleassistència afectada per l’avaria de Movistar. L’AV de la Prosperitat també s’ha mobilitzat. “Són casos molt greus, per exemple ha passat una veïna que tenia la teleassistència, que es trobava malament, que va caure, i que sort que va poder cridar per la finestra a una veïna que pogués obrir la porta i va venir una ambulància i en aquests moments està ingressada.”, afirma Josep Ferrándiz, de l’AV Prosperitat. Han parlat amb Serveis Socials i amb Districte de Nou Barris perquè ajudin a fer pressió a Movistar, i preparen una denúncia a Consum.

Comerços afectats

Els comerciants també es mostren indignats. Hi ha qui perd encàrrecs i hi ha a qui fins i tot li falla sovint el datàfon. “Ens perjudica molt perquè no puc fer comandes ni atendre clients- lamenta Mari Carmen López, que té una botiga de dietètica- És una presa de pèl. El pitjor és que truques a Movistar i no ens donen cap argument.” Als mòbils acumulen missatges de la companyia que asseguren que han localitzat l’avaria i que en breu uns tècnics la solucionaran. Però després de tants dies, ja no hi confien.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies