Inserció laboral cuinant comunicació, educació i gastronomia a la Zona Nord

Els participants del projecte Ocupa’t BCN es formen també com a videocuiners  

La segona promoció del projecte Ocupa’t BCN ha presentat avui els seus videocurrículums. Són els resultats de tot un curs de formació en què han après cuina al mateix temps que han adquirit habilitats comunicatives relacionades amb la identitat, la imatge i el màrqueting personal. Han pogut practicar aquestes habilitats avui mateix, en una sèrie d’entrevistes amb empresaris del sector gastronòmic. Una via cap al món laboral, com ho han fet els alumnes de l’any passat, dels quals la gran majoria ja treballen professionalment en el món de la cuina.

El projecte Ocupa’t BCN sorgeix de la col·laboració de diverses entitats: Salesians PES Cruïlla, Pla Comunitari Zona Nord Fundació Jovent i  El Parlante.  Totes elles han treballat amb els joves des de diverses perspectives. Més enllà de l’estrictament formativa d’un PFI-PTT (Programa de Formació i Inserció, Pla de Transició al Treball), una via important ha estat fomentar l’autoconeixement i la seguretat en ells mateixos. També s’han reforçat les habilitats comunicatives del grup per tal que siguin capaços d’exposar de la millor manera les seves qualitats professionals davant possibles ocupadors o clients.

A partir d’aquesta base, se’ls ha ofert una via d’inserció laboral en el món de la restauració a partir de l’escola-restaurant Cruïlla al Punt. Aquesta formació traspassa les receptes i les tècniques culinàries. Té en compte que les xarxes socials són també una via d’entrada al mercat labora i l’auge del binomi ‘cuina i audiovisual’. Molts cuiners, xefs o ‘foodies’ comparteixen fotos i vídeos sobre  restaurants, plats o receptes. Per això han rebut formació audiovisual del col·lectiu El Parlante i han penjat al web els seus videocurrículums. Una manera també de motivar els joves i fer-los créixer tant a nivell professional com personal.

Durant la presentació de la promoció 2019, s’han exposat algunes experiències de cooperatives d’economia social i solidària, com el mateix restaurant-escola Cruïlla al Punt. I s’ha obert un espai de Speed Networking, en què els joves han presentat les seves candidatures a persones del sector de la gastronomia. Una manera d’afrontar les seves primeres entrevistes de feina com a ajudants de cuina.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies