Una balena de jocs infantils per a diverses edats al Parc Central de Nou Barris

La nova àrea de jocs singulars compta amb la participació dels alumnes tres centres educatius

El Parc Central de Nou Barris tindrà ben aviat una gran balena, és el joc infantil singular que l’Ajuntament ha triat per aquest indret. Estan ja en marxa les obres que alçaran una gran estructura amb forma de balena amb zones d’escalada, d’equilibris i llits elàstics. Aquesta estructura i la resta de jocs que s’intal·laran al voltant s’estrenaran a finals de setembre.  A hores d’ara els operaris han retirat alguns dels jocs que hi havia a la zona per fer espai i ubicar la balena. Aquests jocs, com ara la tirolina i el carrusel, es reubicaran un cop finalitzin les obres de la balena.  A més, s’incorporaran elements de mobiliari urbà.

La figura de la balena s’ha dissenyat com una estructura polivalent, en què hi poden jugar i conviure infants de diverses edats. A la part davantera de la balena hi haurà tobogans, xarxes de cordes i elements escalables pensants per als més petits. Dins l’animal hi descobriran un altre element, un vaixell balancí. Al voltant, s’hi instal·laran un conjunt de troncs i cordes d’equilibris; i una zona amb dos llits elàstics, un de circular i un altre de rectangular adaptat. Hi haurà, a més, una zona de multi jocs a la cua de la balena per a canalla a partir dels tres anys. Tot plegat té un pressupost que ronda el milió d’euros.

La balena del Parc Central és un dels quatre jocs singulars que l’Ajuntament ha dissenyat inspirant-se en altres parcs infantils europeus, sobretot nòrdics, per tal d’estimular la creativitat i la imaginació dels nens i nenes, a l’hora que es fomenta l’activitat a l’aire lliure. La idea és defugir les estructures convencionals i oferir estructures innovadores que permetin els menors explorar, saltar i experimentar. Amb aquesta filosofia, ja es van instal·lar uns jocs geomètrics a la plaça del Sol, de Gràcia, l’any passat i aquest estiu s’estrenarà un pop gegant al parc de la Pegaso i una oreneta als Jardins de la Indústria, a més de la balena del Parc Central de Nou Barris.

Tot plegat és una de les mesures del Pla de joc a l’espai públic. En el cas del Parc Central de Nou Barris, es va engegar el curs passat un procés participatiu amb els nens i nenes de les escoles Calderón de la Barca, i l’Àgora i els de l’Esplai Guineueta per redissenyar el recinte perquè fos més ‘jugable’. Es van recollir totes les idees aportades pels menors, els experts en jocs infantils. De moment rebran l’estructura polivalent de la balena, que reuneix molts dels seus requisits: exploració, escalada, llits elàstics i tobogans. Però al document s’hi van recollir moltes altres propostes per reordenar el parc i que oferís llocs de descans, llocs per als esports col·lectius i serveis públics entre altres propostes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies