Una màquina de jocs Arcade vintage construïda per joves de Nou Barris

La Biblioteca de la Zona Nord té un espai laboratori dedicat als videojocs socials

Una vintena de joves de Nou Barris es reuneixen els dimarts a la Biblioteca de la Zona Nord per jugar i parlar al volant del món dels videojocs. L’equipament disposa d’una sala laboratori adreçada als adolescents entre els 12 i 18 anys.  En aquest espai els joves juguen i debaten sobre les narratives dels jocs, tractant temes com el gènere o la violència. Enguany, els adolescents han comptat amb el suport de l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana i l’empresa ArsGames per crear la seva pròpia màquina de jocs Arcade vintage. En les sessions també s’hi ha afegit alumnes de l’Institut Picasso.

Una màquina Arcade amb més de 600 jocs

Avui dia simular la teva pròpia màquina Arcade és més senzill del que podia ser en la seva època. Els centenars de circuïts es redueixen i amb el suport d’un tècnic els joves han pogut construir tota la part tecnològica de l’Arcade. “Tinc un amic que fa uns anys es va fer la seva pròpia màquina a casa – explica Miguel Galve, un dels bibliotecaris que dinamitza la ‘Zona Gaming’ de la Biblioteca de la Zona Nord – Entre els joves usuaris de l’espai va sortir la idea de crear una màquina vintage de videojocs, una iniciativa que casava molt bé amb el que va fer el meu amic.”  Un cop feta la part tecnològica, només cal descarregar els jocs Arcade, que com són força antics, ja no tenen llicències.  “Hem instal·lat més de 600 jocs d’Arcade com el mític Pacman, Donkey Kong o Bola de Drac, i tots ells són 100% jugables a la màquina que hem construït”.

Disseny vintage fet a l’Ateneu de Fabricació   

La màquina i els comandaments de l’Arcade estan instal·lats en una estructura de fusta feta amb les talladores làser de l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana. També els vinils, dissenyats pels mateixos joves i que recorden a figures de Super Mario o el mític Donkey Kong. La màquina estarà disponible per als nostàlgics els dimarts i dijous durant l’estiu a la Biblioteca de la Zona Nord.

Un laboratori social dels videojocs

La construcció de l’Arcade s’integra dins el programa Bibliolab de Biblioteques de Barcelona. A la Zona Nord s’hi ha destinat una sala que obre els dimarts a la tarda com a Zona Gaming. En aquest espai els joves juguen a videojocs, però també es fan sessions i grups de treballs per decidir projectes al voltant del món dels videojocs.  “El que volíem des de la biblioteca era fer un pas més enllà, que els joves no només estiguin davant una pantalla, sinó donar-li un plus d’aprenentatge tecnològic, de saber el que estan fent”, explica Magnòlia Fuentes, la directora Biblioteca Zona Nord. A partir d’aquí els joves organitzen festivals i sessions per parlar de temes com ara la violència o el gènere a partir de la narrativa dels videojocs.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies