Un casal d’estiu assequible a tothom

Fundisoc organitza cinc setmanes d’activitats perquè cap nen es quedi fora per raons econòmiques

Un estiu més, les famílies tenen un casal d’estiu que integra a tots els infants, independentment de la franja econòmica de cada família. El casal de la Fundació per a la Integració Social (Fundisoc) incrementa el nombre de nenes i nens en els seus tres espais: els camps de futbol de la Muntanyesa, Guineueta i Besòs. En aquests primers dies de juliol les xifres han superat els 300 infants per setmana. Amb el lema ‘Un Estiu de Tots’ la fundació continua treballant perquè cap infant es quedi sense casal d’estiu per qüestions econòmiques. Als casals d’estiu de Fundisoc es treballen els valors i les emocions optimistes i positives. Una oferta de casal d’estiu de cinc setmanes a un preu molt més ajustat que altres casals.

L’horari dels casals és de 9 a 17h, encara que hi ha acollida gratuïta des de les 8h. Estan dissenyats per reduir els desavantatges de la desigualtat d’oportunitats. “Hi ha una gran demanda de les famílies, que cada any va en augment – comenta José Luís Velasco, director de Fundisoc – És un projecte útil i molt necessari per a moltes famílies que sense nosaltres no tindrien cap oferta de qualitat a l’abast.” El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i altres entitats, com els clubs que acullen el casal, la Fundació Damm i altres empreses.  “Disposem d’ajuts de l’Ajuntament que poden ser del 30%, 60% o 90% segons els recursos de les famílies – explica Velasco – A més, des de la Fundació també es fa una aportació per ajudar a les famílies.”

L’oferta del casal s’adapta a l’ampli ventall d’edats, entre els tres i els 14 anys. Es basa en l’esport, els jocs, els balls i les excursions. A partir d’aquesta base,  treballen valors positius com la convivència i el respecte. També la sostenibilitat i la nutrició saludable, que troben en els àpats, equilibrats i on no hi té cabuda el plàstic. A l’agost, Fundisoc organitza també un casal d’estiu coordinat amb Serveis Socials a la zona del Besòs.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies