Darrers mesos de la transformació de l’Institut Escola Trinitat Nova

El centre serà un eix d’equipaments educatius i comunitaris, oberts al barri

L’Institut Escola Trinitat Nova afronta aquest estiu la recta final de les obres que estan transformant el recinte en un espai educatiu i comunitari. Entre l’1 de setembre i el 12 d’octubre quedaran enllestits els prop de 4.000 metres quadrats que han d’acollir per una banda els alumnes des de P4 fins a 4rt de primària, i per l’altra tota una sèrie d’equipaments que el centre compartirà amb el barri. Es tracta d’una biblioteca, un plató-espai d’audiovisuals, alguna aula de formació i un gimnàs, que s’obriran al veïnat i a les entitats quan els alumnes no els facin servir. La idea és construir un institut escola pioner, que aposta per un model que barreja l’espai educatiu i el comunitari, per generar vida de barri. “Podem fer coses que no faríem si no tinguéssim aquest equipament. Per exemple tindrem una aula audiovisual, un plató de televisió, una ràdio, una biblioteca, uns equipaments de circ, teatre, tota una sèrie de coses que si no tinguéssim aquests equipaments com a centre educatiu no podríem fer. -explica Joan Artigal, director de l’Institut Escola Trinitat Nova- A la vegada és un equipament que dins i fora de l’horari lectiu també es podrà utilitzar en clau de projecte educatiu de barri.” De fet el centre acull des de fa temps diverses activitats de lleure i educatives fora de l’horari escolar, com un Cau d’escoltes, el grup de foc i percussió Bruixes i Bruixots, i alguns cursos de formació dirigits a famílies.

Aquesta és la tercera fase d’unes obres que superen els 5 milions d’euros, provinents del Pla de Barris, i que van començar el curs 2017-2018 i que ha anat transformant els recintes implicats. El projecte d’institut escola converteix de fet el carrer de la Pedrosa en el carrer escolar del barri, ja que acull en línia tota l’oferta educativa entre els 0 i els 16 anys. A la part alta del carrer es troben l’escola bressol i la Llar d’Infants l’Airet, on s’ubica des de fa dos cursos el P3. Just davant, l’edifici de primària que acollirà els alumnes des de P4 fins a 4rt, a més de la biblioteca comunitària, el plató, diverses aules, el gimnàs i el menjador. I una mica més avall trobaran el centre on aniran els nens i nenes entre 5è de primària i 6è d’ESO.

Quedarà pendent només la construcció d’una passera que connecti els recintes de primària i secundària, per sobre del carrer de Palamós. Des de la direcció del centre s’aposta per aquesta passera per evitar que els alumnes de secundària hagin de fer volta pel carrer per anar al menjador, la biblioteca o el plató. Aquest punt del projecte, però, no té encara data ni pressupost.