La semicobertura de la Ronda de Dalt

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa (si així ho preferiu), a través del Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Avui és el torn d’un dels punts incorporats aquest any, en què s’ha introduït una novetat: són capítols històrics, que inclouen el testimoni d’algun dels protagonistes o participants.

En aquest cas és la semicobertura de la Ronda de Dalt al pas per Canyelles i la Guineueta. Aquest tram de la ronda de Dalt seria ara molt diferent si no hagués estat per l’acció veïnal. Les protestes per la construcció del segon cinturó es remunten als anys 70, quan les primeres obres van afectar uns barris que tot just començaven a néixer. La ronda, concebuda com una autopista dins la ciutat, separava els barris i expropiava veïns.

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies