El llegat de la parròquia de Sant Tarsici

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Avui us presentem un altre dels punts nous del 2019: el llegat de la parròquia de Sant Tarsici.  L’any 1965 es va fundar la segona parròquia al barri de la Trinitat Nova. El temple es va ubicar en un barracó que el col·legi d’arquitectes tenia a Torre Baró. Ajudat pels mateixos veïns del barri van traslladar el barracó fins a la Trinitat Nova. El van emplaçar per sota del pont dels Tres Ulls i l’escola de Sant Josep Oriol, i el van ampliar una mica. La peculiar parròquia, bastida amb quatre parets i una teulada d’uralita, va esdevenir un espai de trobada per als veïns.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies