Urbanitzar en diumenge

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Avui us portem el capítol d’Urbanitzar en diumenge. A la dècada dels 60 les condicions del barri de les Roquetes estaven sota mínims. Els habitatges s’havien autoconstruït en una zona on no arribava l’aigua ni la llum, i les aigües fecals corrien lliurement enmig dels carrers sense pavimentar. L’any 1964 el capellà jesuïta Santiago Thió va ser un dels impulsors d’una iniciativa que va millorar la qualitat de vida de les Roquetes: la construcció del clavegueram, una tasca que durien a terme els mateixos veïns. Mossèn Thió i els líders veïnals dels diferents carrers van acordar que arribarien allà on les administracions no ho feien.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies