El Pont dels Tres Ulls

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Avui recordem el Pont dels Tres Ulls. L’any 1917 es va construir la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella. El cabal del rec Comtal pujava per un túnel fins a un segon edifici, la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova. Muntanya amunt trobem un segon tram de galeria, actualment partit en dos per les obres que es van realitzar posteriorment a la zona. El túnel sortia a la llum en el punt més elevat. Allà es va construir el pont dels Tres Ulls per salvar un barranc a la serra. Malgrat la forta inversió, aquest túnel, que connectava amb Valldaura mai va entrar en servei.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies