“Los Escuelones” de Torre Baró

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Avui és el torn de recordar “Los Escuelones” de Torre Baró. Als anys 60 la perifèria obrera de Barcelona havia crescut enormement però els barris estaven mancats d’equipaments educatius. Per tal de resoldre el problema, la regidora falangista i presidenta de la Junta Municipal de Enseñanza, Montserrat Tey, va optar per instal·lar barraques prefabricades que funcionarien com a aules. A Torre Baró, però, aquesta solució provisional no va arribar a veure la llum. La manca d’inversió va fer optar per una solució alternativa: vagons de tramvies.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies