25 anys de convivència i esport a la platja de la Prosperitat

Cada juliol la sorra del Prospebeach s’omple de casals d’estiu, torneigs de voleibol i veïns  

La platja de la Prosperitat compleix 25 juliols. Durant vint dies la plaça d’Àngel Pestaña queda soterrada sota unes 40 tones de sorra. Aquest escenari acull durant vint dies casals infantils matinals, jocs a la sorra, cinema a la fresca i sobretot molts partits de vòlei-platja. Els principals se celebren enguany el 13 de juliol, amb una marató de partits simultanis en cinc pistes que comença a les 7h del matí i acaba de matinada. En aquests 25 anys, el Prospebeach ha anat creixent i millorant les infraestructures, amb la incorporació de dutxes, aspersors de rec i algunes ombres.

El Prospebeach va néixer amb motiu de les colònies al barri d’un grup de nenes i nens saharauis. Van tenir la idea de dinamitzar l’estada creant una platja artificial, aprofitant el llac que hi havia aleshores a la plaça d’Àngel Pestaña, just al costat del casal de Barri de la Prosperitat. De mica en mica aquesta platja va anar creixent per acollir més i més equips de vòlei-platja, i en paral·lel, més i més castells de sorra. Ara dues persones s’encarreguen de preparar la ‘platja de la Prospe’ amb piscines inflables, dutxes, carpes i aspersors, per acollir als casals infantils i els veïns i veïnes que gaudeixen de la sorra durant el dia. “Ara hem aconseguit regar cada dia la sorra perquè no doni la sensació de sorra seca, que fa més calor”, explica Santi Ávila, un dels pioners que va començar a organitzar el Prospebeach i encara hi continua, tot i que ja pensa en la necessitat d’un relleu al capdavant d’aquest cicle. La feina de muntar la platja cada any ha topat amb molts obstacles tant per part d’alguns veïns com de l’administració. Fins i tot durant tres anys el Prospebeach es va convertir en Prospeciment, ja que es van quedar sense sorra uns anys. També es van haver de traslladar a altres indrets del barri durant les obres de remodelació de la plaça. Però sempre ha acabat tornant-hi.

Però més enllà del temps de lleure i oci a la sorra, el Prospebeach ha esdevingut un punt de trobada del barri. “Hem aconseguit unir socialment el barri al voltant del Prospebeach.- afegeix Ávila- El dia dels partits hi trobem jugant als avis, als pars i als néts. I al voltant, tot de gent que ve a divertir-se, a dinar, a fer paelles o graellades. S’ha convertit en una festa, haurien de posar-la en el calendari de Nou Barris.”

Demà l’acte central, el campionat de volei-platja

El Prospebeach té com a acte principal el campionat 4×4 de vòlei-platja. Hi participen prop d’un centenar d’equips, tot i que podrien ser molts més. “Aquest any hem deixat fora 25 equips- lamenta Santi Àvila- Ens sap greu, però és que no podem inscriure més perquè no donem a l’abast. Tenim cinc pistes i són moltíssimes hores. Comencem a les 8h del matí i acabem de matinada.” Un torneig distés, en què la gran majoria dels equips van a divertir-se, més que a competir. Enguany el dia gran és demà dissabte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies