La plaça Roja de Ciutat Meridiana

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Avui recordem la història de la plaça Roja i Ciutat Meridiana.  Ciutat Meridiana es va crear a mitjans dels seixanta, com a resultat d’anys d’especulació. Els blocs es van construir en quatre anys, però Ciutat Meridiana va quedar inacabada, sense equipaments ni urbanització, com és el cas d’altres polígons de l’època. A més de les mancances del barri, els veïns van haver d’afrontar problemes i deficiències als pisos, com ara humitats. Tot plegat va generar diverses lluites veïnals amb un punt de trobada concret: l’actual plaça Roja.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies