Queixes de males olors al carrer d’Aneto per acumulació de contenidors

Veïns i comerciants reclamen que es redistribueixin entre els carrers dels voltants

El carrer d’Aneto ha arribat a tenir fins a set contenidors d’escombraries seguits en un mateix tram de carrer. Tres de reciclatge, tres de rebuig i un de matèria orgànica. Aquest últim va ser retirat fa uns 10 dies perquè, segons expliquen els veïns, les olors que desprenia eren ‘insuportables’. Els veïns del Turó de la Peira denuncien que la concentració de tants contenidors en un mateix punt genera moltes molèsties a la zona. “La brutícia s’acumula perquè no tothom llença les escombraries dins dels contenidors, les olors i la calor atreuen a les mosques.- afirma Eleuterio Ortiz, veí del Turó de la Peira- A més, hi manquen serveis de neteja en aquesta zona, i que es rentin els contenidors de tant en tant amb aigua.” Per als veïns la solució a tots aquestes molèsties és ben senzilla: redistribuir els contenidors per la zona i evitar concentrar-los en un mateix lloc.

Els veïns ja han fet arribat les queixes a l’Ajuntament, amb el suport de l’AV del Turó de la Peira. Els problemes d’olors i brutícia van començar fa uns vuit mesos quan l’Ajuntament va decidir ubicar els set contenidors junts en un mateix tram de carrer. Segons els veïns, l’acumulació de brossa en un mateix punt i una neteja insuficient dels carrers acaben convertint aquest tram de carrer en un lloc de males olors i mosques.  A més, afirmen que l’empresa encarregada de recollir els residus no neteja els contenidors amb aigua. “Un dels contenidors, el de matèria orgànica, el van haver de retirar fa deu dies i no s’ha pogut tornar a ficar, per les olors que desprenia”, denuncia Ortiz. “Cal netejar més sovint els contenidors. – reclama Antonio Silva, el president de l’AV del Turó de la Peria – Sobretot per la part de sota, on queden restes de residus que acaben fent molta pudor”.  Els comerços propers als contenidors afirmen que els seus negocis es veuen perjudicats per la manca de neteja. “Fa tres setmanes, quan estava el contenidor de la matèria orgànica, passar per aquest tram de carrer era insuportable – denuncia Blanca Calleja, una de les comerciants – No podíem obrir la porta del nostre comerç perquè ens entrava dins tota  la pudor, estàvem tot el dia amb l’ambientador.”  Per tot plegat, volen una reunió urgent amb el nou govern del districte de Nou Barris, tan aviat es constitueixi.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies