La plaça de les Roquetes

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Avui és el torn de la plaça de les Roquetes. Originàriament era un barranc entre els carrers de la Mina de la Ciutat i de Vidal i Guasch. Va esdevenir el primer escenari de les reunions de l’associació de veïns de les Roquetes. Allà hi feien les assemblees i allà hi començaven les manifestacions veïnals per protestar per les moltes mancances del barri. A la zona s’hi acumulava la vegetació, la brossa i l’aigua d’una riera. També hi havia la porta d’una mina de xampinyons que s’estenia por sota del carrer de la Mina de la Ciutat.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies