La plaça de Santa Eulàlia

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Aquest cop toca el torn de la plaça de Santa Eulàlia. És la plaça més antiga del districte de Nou Barris. Té aquest nom des de 1922, tot i que va néixer a la segona meitat del segle XIX com a plaça de la Victòria, coincidint amb la Revolució de 1868. Un cop restablerta la monarquia borbònica es canvia el nom per plaça Nacional. Finalment, l’any 1922 l’alcalde Ferran Fabra i Puig la rebateja com a Santa Eulàlia en homenatge al barri, Santa Eulàlia de Vilapicina.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies