El passatge de Santa Eulàlia

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Avui recordem l’origen del passatge de Santa Eulàlia. Aquest passatge té una estreta relació amb el pintor modernista Ramon Casas. Una cosina de l’artista, Àngels Puig España, va comprar el 1900 tota l’heretat de Can Garrigó amb la intenció de parcel·lar la finca i vendre-la en terrenys. Molts dels compradors van ser familiars i socis de la seva fàbrica tèxtil de Sant Benet de Bages. Can Garrigó comprenia els terrenys des de l’actual carrer de Concepció Arenal fins al carrer d’Arnau d’Oms i des de la Riera d’Horta fins al que seria pràcticament el passeig de Fabra i Puig.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies