Comencen els darrers enderrocs de la Trinitat Nova

Han començat a caure els últims blocs amb aluminosi pendents al barri

Són els darrers testimonis de l’aluminosi que encara resten en peu a la Trinitat Nova. Els tres edificis situats al carrer de Platja d’Aro i un bloc situat al carrer de Palamós aviat seran història. Els operaris han començat aquesta setmana amb l’enderroc d’un primer bloc al carrer de Platja d’Aro. Mentrestant els operaris estan acabant de buidar la resta d’habitatges.

L’enderroc d’aquests darrers habitatges arriba amb retard. Ja feia més de dos anys que els veïns afectats pel procés de remodelació del barri van ser reallotjats a les noves promocions d’habitatges. Va ser llavors, al 2017, quan es van enderrocar els blocs del carrer de S’Agaró, però els de Platja d’Aro i Palamós van quedar pendents fins a data d’avui.

Els veïns esperen que un cop acabats els enderrocs, s’urbanitzin ràpidament els solars que quedaran en aquesta banda del barri. En alguns casos, està previst que s’hi construeixi habitatge protegit o cooperatiu. També està previst construir-hi una gran plaça i una zona verda. Tot plegat servirà per anivellar tota aquesta banda del barri.

El procés de remodelació de la Trinitat Nova va començar l’11 de novembre de 1990, quan es va detectar aluminosi en gairebé un miler d’habitatges del barri que van ser construïts durant el franquisme. Els veïns van aconseguir un acord amb la Generalitat i l’Ajuntament, nou anys després, per remodelar el barri. El pla era que en sis anys s’hagués reallotjat les  famílies afectades, enderrocant els edificis vells i substituïnt-los per uns de nous amb millors condicions. El setembre del 2001 es van produir els primers enderrocs, i a l’estiu següent es van poder veure els fonaments dels primers 60  habitatges. Mentrestant els veïns malvivien en un pisos que s’aguantaven amb puntals i que tenien esquerdes i despreniments. El 2003 es van donar les primeres claus. Fins al 2015 es van reallotjar 500 famílies. Al 2017 es van lliurar els darrers parells de claus que posaven fi al problema de l’aluminosi. Ara cauen els darrers blocs testimonis de tot aquest malson.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies