La Torre Favència

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Avui us mostrem la història de la Torre Favència. L’any 1986 s’enllestia la remodelació de la Via Júlia. Els arquitectes municipals Bernardo Solà i Josep Maria Julià van decidir transformar aquest eix en una mena de museu d’art urbà. Amb aquest objectiu van encarregar diversos projectes a escultors que en aquells moments començaven a despuntar. A un dels extrems de la Via Júlia, s’hi havia de situar el Monument a la República i es va decidir que a l’altre extrem, tocant a la via Favència, calia situar un nou element monumental, la Torre Favència.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies