La plaça d’Àngel Pestaña

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Avui és el torn de la plaça d’Àngel Pestaña. Les lluites veïnals han marcat els carrers i les places del districte de Nou Barris. Un bon exemple és la plaça d’Ángel Pestaña, un espai públic que ha esdevingut el cor de la vida social del barri de la Prosperitat. Però abans que aquesta plaça fos un espai emblemàtic del districte era un descampat degradat conegut amb el nom del Pla de Santa Engràcia. A principis dels anys seixanta un empresari va deixar a mitges la construcció d’uns habitatges entre els carrers de Casanovas i Sant Francesc Xavier. Uns pisos que havia venut a dos o tres compradors simultàniament.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies