Els informadors del projecte Radars entren al Mercat de Montserrat

Es busquen voluntaris i possibles beneficiaris d’aquest servei de suport a la gent gran

Els informadors del projecte Radars van entrar la setmana passada al mercat de Montserrat per tal d’arribar a possibles usuaris d’aquest servei adreçat a la gent gran. Des de l’espai de treball ‘Ser gran a Verdum’ es va veure que el mercat podria ser un bon punt per apropar-se a la gent d’edat avançada. És per això que els informadors que habitualment es troben als CAPs i farmàcieses van desplaçar un matí al mercat. Allà van entrevistar a les persones grans sobre les seves necessitats i també van sensibilitzar algunes persones per fer de voluntaris en el projecte.

El Projecte Radars, impulsat per l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, té com a objectiu reduir la solitud dels veïns d’edat avançada i combatre l’aïllament social i, per tant, el risc d’exclusió. Un grup de voluntaris formats en diverses sessions ajuden i faciliten que les persones grans de barris com ara el Verdum puguin continuar vivint a la seva llar, garantint el seu benestar amb la complicitat del seu entorn. El projecte es nodreix amb l’ajut de voluntaris com la Isabel Pérez que des de fa quatre anys ajuda a les seves veïnes més properes. “Truquem cada 15 dies, més o menys, i preguntem per la malalta. – explica Isabel Pérez – I si la malalta té alguna cosa que nosaltres creiem que pot anar a Serveis Socials l’enviem i ells ho miren, i les dones no estan soles”.  Aquesta tasca es complementa amb la coordinació entre diferents recursos i entitats (casals, centres cívics, entitats de voluntariat, etc.) i amb la creació de noves iniciatives comunitàries que contribueixen a la inclusió de les persones grans al seu entorn més proper.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies