El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

El barri de Can Peguera és l’únic exemple de cases barates que perviu a Barcelona. Té un caràcter singular, que molts veïns qualifiquen de petit poble. L’origen el trobem a principis del segle XX, aquests eren terrenys de Can Peguera, una masia situada al costat de la parròquia de Sant Francesc Xavier. La finca pertanyia a la marquesa de Castellbell, Maria Dolors del Càrcer i de Ros. L’any 1928, el Patronat de l’Habitatge va adquirir més de 10 hectàrees de la finca per aixecar-hi habitatges econòmics. La intenció era acollir la població immigrant i part dels barraquistes, amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies