Refugi antiaeri de Can Peguera

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

El de Can Peguera és l’únic refugi antiaeri que es conserva a Nou Barris. Els veïns el van construir en començar a la zona els bombardejos dels avions italians. El refugi antiaeri 647 es va construir a la part més alta del barri, al carrer de Cornudella, i s’endinsava per l’interior del Turó de la Peira a través del mur de contenció. Tenia dues entrades separades per poc més d’una cinquantena de metres, amb dues galeries que hi penetraven perpendicularment i es comunicaven pel final.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies