Més de vint entitats demanen més seguretat a la Zona Nord

Convoquen a una manifestació per reclamar mesures contra la violència, el masclisme, el racisme i la pobresa

Més de vint associacions de veïns i entitats de la Zona Nord i de Montcada i Reixac han convocat a les 19h del vespre una manifestació a la plaça Roja amb el lema “Per la seguretat als nostres barris! Contra la violència, el masclisme, el racisme i la pobresa”.  Els problemes de fons que consideren que han donat lloc a diversos successos a la zona les darreres setmanes, com un robatori a Ciutat Meridiana i un intent d’agressió sexual a Can Cuiàs. Un grup de veïns i veïnes va convocar per aquesta raó una concentració dijous passat. Però les entitats han volgut sortir al carrer per matisar el missatge alarmista que es va donar i per proposar mesures concretes per treballar la situació des dels problemes de fons. Creuen que “els últims fets esdevinguts a Can Cuiàs i Ciutat Meridiana són casos concrets, i en el cas de l’intent de violació, una conseqüència directa del masclisme, però que no podem estigmatitzar el nostre barri i al seu veïnat.” Les entitats signants del manifest reclamen “una actuació eficaç davant d’aquestes situacions per part de les institucions”, però que lluny d’omplir de policies els carrer, defensen propostes educatives i comunitàries, amb policia de proximitat i més presència d’educadors de carrer per solventar els conflictes anant a l’arrel que és, segons diuen al manifest “les desigualtats, la pobresa i l’odi (ja sigui masclisme, racisme o LGTBI-fòbia)”.

El manifest acaba assenyalant que volen seguretat i cohesió als barris i que “no s’utilitzi la por, els rumors i el desconeixement per difondre l’odi i provocar enfrontaments.”

Les entitats veïnals i socials signants són les següents: AV Ciutat Meridiana, AV Torre Baró, AV Eucaliptus, Associació Eco-Veïnal Vallbona Viu, AV Can Cuiàs, la Federació d’AV Montcada i Reixac, la Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC), Unitat contra el Feixisme i el Racisme Zona Nord (UCFR), Associació Sociocultural La Indomable, Asociación Sociocultural El Torrent de la Zona Nord, Centre Cruïlla, Amb cor de dona Zona Nord, Grup de Dones de Can Cuiàs, Nou Barris Feminista, Nou Barris LGTBI, Antifeixistes Nou Barris, Col·lectiu Sisifo, Casal Popular 3 Voltes Rebel, Solidaritat Perifèrica, Arran Nou Barris, Jovent Republicà Nou Barris, JCC Nou Barris i Batzac.

Totes elles s’han constituït en comissió per “seguir treballant, proposar plans d’actuació i interlocutar amb les institucions” amb la intenció d’acabar amb la “violència, el masclisme, el racisme i la pobresa”.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies