Una mostra per commemorar els 40 anys d’ajuntaments democràtics

Can Basté inaugura avui una de les tres exposicions previstes, centrada en la lluita social de l’època al districte

Aquest any s’han complert 40 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques després del franquisme i entre les diverses activitats que l’Arxiu Municipal de Barcelona ha organitzat per commemorar l’efemèride, a Nou Barris hi trobarem una de les tres exposicions que configuren el projecte “Barcelona, 1979. La democràcia des dels barris”. Aquest cicle vol mostrar l’abans i el després de les primeres eleccions municipals democràtiques, posant èmfasi en com era la ciutat i alguns dels seus barris a la sortida de la dictadura; la formació del primer govern municipal democràtic; com havia de ser la nova ciutat amb els projectes de modernització, la descentralització organitzativa i administrativa, els reptes urbanístics, l’esclat de la llibertat als carrers o els moviments culturals populars.

En el cas de Nou Barris, l’exposició porta per títol “Nou Barris: la dignitat de la lluita des del nord de la ciutat” i recorda la lluita social dels veïns, un factor clau perquè Nou Barris es convertís en una de les àrees urbanes de la ciutat més reivindicatives d’aquells anys. Una lluita dels moviments veïnals amb la qual es va aconseguir l’arribada del metro i la construcció d’equipaments bàsics per a la ciutadania. La mostra ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris. S’inaugura avui a les 18.30 h, i es podrà visitar fins al 5 d’octubre a la Sala Cava del Centre Cívic Can Basté. L’estrena ve acompanyada d’una taula rodona sobre els moviments socials.

La segona de les exposicions previstes es podrà veure a Gràcia, a la Biblioteca Jaume Fuster, des del 6 fins al 20 d’octubre. La taula rodona debatrà sobre “Gràcia: cultura, festes i associacionisme”, el 10 d’octubre a les 18.30h.

I la tercera de les mostres serà a Sants, a la sala d’exposicions Anselm Cartañà, entre el 26 de setembre i el 5 de gener. La taula rodona serà el 14 de novembre a les 18.30h i portarà per títol “Sants: transformar i democratitzar el barri (i la ciutat)”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies