Els actes de la Diada

A Nou Barris els actes centrals tindran lloc diumenge a la Seu del Districte

Arriba una nova Diada amb tot un seguit d’actes institucionals, reivindicatius i festius. Podeu tots els detalls al web de betevé. En aquest enllaç trobareu tots els detalls de la manifestació convocada aquesta tarda, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència. La manifestació tindrà el punt central a la plaça d’Espanya i s’estendrà pels carrers que hi desemboquen: Creu Coberta, Tarragona, l’avinguda del Paral·lel i la de Maria Cristina i la Gran Via de les Corts Catalanes. La manifestació s’allargarà de 16 a 18.30h, tot i que s’inicia oficialment a les 17.14h i, com és habitual, la manifestació s’ha dividit en trams per distribuir-hi els participants. Òbviament, la mobilització comportarà afectacions i talls de trànsit a Barcelona durant tot el dia. Un cop acabada, s’iniciarà la Festa per la Llibertat al passeig de Lluis Companys. Tot un seguit de concerts en què hi actuaran grups com Rumba Gipsy Cat, Mishima i Buhos.

En el marc dels actes de la Diada, l’ANC també organitzarà una fira de consum estratègic a l’Espai Eines de País, que s’habilitarà al pla de Palau de Barcelona i als carrers dels voltants de 10 a 15h.

Com sempre, durant el matí tindrà lloc la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, en què hi participen sobretot les institucions (aquestes a primera hora del matí) i entitats de la ciutat.

També podeu aprofitar per descobrir alguns espais que fan portes obertes amb motiu de la Diada, com ara el Palau de la Generalitat, el Parlament de Catalunya, el Centre Cultural del Born, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el MUHBA (Museu d’Història de Barcelona), el MNAC o el Palau Güell.

Al matí també coincideixen tres diades castelleres amb colles de Barcelona:

-Diada del 1714, a les 11.30h a la plaça Comercial amb la Jove de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró.
– Diada de Catalunya, a les 12h a la cruïlla de la ronda de Sant Pere i el carrer del Bruc, amb els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sants i els Bordegassos de Vilanova.
– Diada de Catalunya, les 12.30h a la plaça del Setge de 1714, amb els Castellers del Poble Sec.

Commemoració de la Diada a Nou Barris

En el cas de Nou Barris, és tradicional celebrar la Diada el cap de setmana següent a l’11 de setembre. La fundació PRO-CAT i el Centre Cultural Els Propis són les entitats encarregades d’organitzar uns actes que arrencaran diumenge a les 18h al Pati de la Seu del Districte, i que constaran de tres parts. S’hissarà la senyera i es cantaran Els Segadors. Acte seguit començaran els recitats per part de la Coral L’Ideal d’en Clavé i la Canticòrum. I, finalment, a la tercera part de l’acte actuaran la Banda Simfònica Roquetes Nou Barris de Barcelona i les corals per interpretar El Cant de la Senyera i, novament, Els Segadors. L’acte clourà amb el Grup de Foc de Nou Barris.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies