“Nou Barris: la dignitat de la lluita des del nord de la ciutat”

Can Basté acull una taula rodona sobre la lluita social i veïnal del districte als anys 70

Des de fa uns dies es pot visitar al centre cívic Can Basté l’exposició “Barcelona, 1979. La democràcia des dels barris”, organitzada per l’Arxiu Municipal del Districte de Nou Barris i amb la col·laboració de l’Arxiu HIstòric Roquetes-Nou Barris. En aquesta exposició es mostra com la lluita social dels veïns va ser un factor clau perquè Nou Barris es convertís en una de les àrees urbanes de la ciutat més reivindicatives a finals dels anys 70 – inicis dels anys 80. Els moviments veïnals i les manifestacions van aconseguir l’arribada del metro i la construcció d’equipaments bàsics per a la ciutadania, així com també, per la seva banda, les entitats cíviques van impulsar la cultura popular en les seves múltiples expressions. Avui, a les 18.30h una taula rodona sobre aquells temps i moviments aplegarà alguns dels protagonistes de l’època, com Albert Recio, Maruja Ruiz, Jordi Mena i Arnaldo Gil, ens explicaran la seva experiència i memòria personal durant els primers anys de democràcia a Nou Barris per, a continuació, establir un diàleg entre el públic assistent. Moderarà el debat l’historiador Cristian Ferrer.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies