La Trinitat Nova s’acomiada de l’aluminosi

Desapareixen al barri els darrers blocs testimoni d’aquesta patologia estructural

El barri de la Trinitat Nova ja ha dit l’adeu definitiu a l’aluminosi. Els darrers blocs afectats d’aquesta patologia estructural ja han caigut a terra durant els enderrocs que van començar abans de l’estiu. Ara els dos nous solars obren un nou episodi al barri, la construcció de noves promocions fora ja del procés de reallotjament dels veïns afectats i la urbanització de noves places, carrers i espais públics.

Els darrers enderrocs, de tres edificis situats al carrer de Platja d’Aro i un bloc situat al carrer de Palamós, van començar al juliol amb retard. Feia més de dos anys que els veïns afectats pel procés de remodelació del barri van ser reallotjats a les noves promocions d’habitatges. Va ser llavors, al 2017, quan es van enderrocar els blocs del carrer de S’Agaró, però aleshores els de Platja d’Aro i Palamós van quedar pendents.  Finalment ja han caigut a terra.

Els veïns esperen ara que les administracions urbanitzin ràpidament els solars que han quedat buits en aquesta banda del barri. En alguns casos, està previst que s’hi construeixi habitatge protegit o cooperatiu. També està previst construir-hi una gran plaça i una zona verda. Tot plegat servirà per anivellar tota aquesta banda del barri.

El procés de remodelació de la Trinitat Nova va començar l’11 de novembre de 1990, quan es va detectar aluminosi en gairebé un miler d’habitatges del barri que van ser construïts durant el franquisme. Els veïns van aconseguir un acord amb la Generalitat i l’Ajuntament, nou anys després, per remodelar el barri. El pla era que en sis anys s’hagués reallotjat les  famílies afectades, enderrocant els edificis vells i substituïnt-los per uns de nous amb millors condicions. El setembre del 2001 es van produir els primers enderrocs, i a l’estiu següent es van poder veure els fonaments dels primers 60  habitatges. Mentrestant els veïns malvivien en un pisos que s’aguantaven amb puntals i que tenien esquerdes i despreniments. El 2003 es van donar les primeres claus. Fins al 2015 es van reallotjar 500 famílies. Al 2017 es van lliurar els darrers parells de claus que posaven fi al problema de l’aluminosi.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies