Els espais provisionals de l’Ateneu la Bòbila “no reuneixen les condicions esperades”

Les entitats denuncien problemes d’humitat i estructurals a l’antic local d’AFEM

Les diverses entitats que configuren l’Ateneu la Bòbila es van traslladar fa uns mesos a diversos espais provisionals distribuïts pel barri. I no està previst que tornin a la plaça de Sóller fins al 2021, un cop finalitzin les obres d’ampliació de l’antic equipament seu de l’ateneu. Alguns dels locals que acullen ara a les entitats, però, no reuneixen les condicions per fer segons quines activitats, asseguren les associacions. Denuncien que el local de l’AV de Porta, seu provisional de l’ateneu, és massa petit per acollir reunions i assemblees multitudinàries. Les entitats depenen ara d’altres equipaments per agendar aquestes reunions, però són espais que  ja tenen una programació pròpia i que han d’encabir ara les demandes de l’ateneu.

Des de la Bòbila es denuncia també que un dels espais provisionals que s’ha de condicionar per a les activitats no reuneix les condicions de salubritat necessàries. Es tracta de l’antiga seu de l’AFEM (Associació de Familiars de Malalts Mentals), situada als locals d’un edifici a tocar de la seu de l’AV de Porta. “El que són les activitats de tallers de la canalla, de llengua i repàs ho estem tirant endavant. Les petites reunions les estem fent al local d’AFEM, però no sé si sabeu que aquest espai està en una situació complicada, hem de marxar d’aquí per salubritat, per seguretat, i per tant encara no tenim solucionat el problema.”, explica Julián Luís, de l’Ateneu la Bòbila.  Segons els veïns, aquest local de propietat particular llogat per l’Ajuntament, té humitats i greus problemes estructurals al soterrani. A hores d’ara, l’accés al soterrani està tancat per seguretat a l’espera que els arquitectes facin les cates pertinents. Aquest local acull sobretot activitats infantils, tallers i les reunions de l’ateneu.

Per tot això les entitats de la Bòbila reclamen un espai en una de les plantes de l’antiga Escola Deià, situada molt a prop de la plaça de Sóller. Per als gestors de l’ateneu la millor solució hauria estat encabir des d’un inici totes les activitats en aquest equipament durant les obres per tal que no perilli el projecte a causa de la dispersió de les entitats. L’Ajuntament, però, va descartar l’opció i va pactar amb les entitats dispersar les activitats per diversos equipaments propers a la plaça de Sóller.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies