Ciutat Meridiana demana millores en l’accessibilitat i més habitatge social

Les dues reivindicacions veïnals continuen vigents  a la primera audiència del mandat   

Ciutat Meridiana ha estat el barri que més torns de paraula ha pres durant la  primera audiència pública del mandat a Nou Barris. Bona part de les intervencions s’han centrat en la manca d’habitatge d’emergència social per resoldre el problema dels desnonaments a Ciutat Meridiana. La setmana passada el barri va haver d’afrontar-ne nou.  Un altre tema recorrent al llarg de la sessió té a veure amb l’accessibilitat. Els veïns denuncien que les diverses escales mecàniques que salven els forts desnivells del barri continuen avariant-se. Segons els veïns, el canvi de contrata que va fer l’Ajuntament amb l’empresa encarregada del manteniment no s’ha notat gaire. Les escales continuen amb avaries constants i aquestes triguen massa en reparar-se. El resultat es tradueix en setmanes amb les escales mecàniques fora de servei.

Els veïns denuncien també el retard de les obres que han de connectar amb escales mecàniques el carrer de les Agudes amb la plaça del metro de Ciutat Meridiana. A més, no els hi ha agradat el fet que Montcada i Reixac hagi informat els veïns de l’inici i les afectacions al trànsit d’aquestes obres abans que l’Ajuntament de Barcelona. Segons els hi ha confirmat Districte a l’audiència pública, les tasques començaran la setmana vinent.

Les obres connectaran els carrers de les Agudes i els Rasos de Peguera, per millorar l’accessibilitat i la connectivitat de la zona, tot salvant el desnivell existent. Les tasques provocaran desviacions en el trànsit amb el tall del carrer de les Agudes, entre els Rasos de Peguera i Circumval·lació, a Montcada i Reixac. Aquest tall s’aturarà del 20 de desembre al 7 de gener amb motiu de les festes de Nadal, i es reprendrà posteriorment fins al 31 de gener. Les línies de bus 62, 76, 83 i N3 també patiran desviacions.

A més de la instal·lació de les escales mecàniques, també s’urbanitzaran els entorns. Així, es crearan nous itineraris accessibles, que inclouen els passatges d’accés als habitatges, i s’arranjaran els espais verds existents amb noves plantacions.

Finalment, es crearà una nova zona de jocs infantils i es renovaran les xarxes de serveis, de reg i clavegueram. Està previst que les obres acabin el juliol de 2020.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies