Es reactiva el projecte de construcció del nou Casal de Joves de la Prosperitat

Un deute econòmic sobre el solar va aturar la licitació de les obres l’any passat

El Plenari de Nou Barris ha aprovat avui el pla urbanístic i la regulació del nou Casal de Joves de la Prosperitat. Això suposa la reactivació d’un projecte que, a hores d’ara, ja hauria d’estar en fase d’obres, però que per problemes burocràtics i de càrregues econòmiques es va haver d’aturar l’any passat. L’Ajuntament ha invertit el dos milions d’euros que va marcar el jutge com a justipreu per recuperar el terreny lliure de càrregues. Ha estat un procés  de llargues negociacions amb el Consell Comarcal, en les que també hi havia inclosos altres terrenys.

El tràmit aprovat regula la posició del casal en la peça situada entre l’avinguda de Rio de Janerio amb passeig Valldaura. És una peça de 2.151 m2 en total, dels quals el casal ocuparà una superfície d’uns 840 m2. El pla també regula volumètricament el futur equipament. És un tràmit previ a la construcció del nou casal de joves que ha passat pel plenari aprovat per unanimitat.

Els joves reclamen el casal nou des que l’any 2010 l’Ajuntament va tancar l’espai que tenien al carrer de Joaquim Valls per les denúncies veïnals per soroll. Des de 2012 els joves es troben provisionalment a uns mòduls de lloguer que, asseguren, ja comencen a notar el desgast i, a més, s’han quedat petits. L’equipament definitiu s’ha de situar en un solar adjacent. En un principi les obres d’aquest casal nou havien de començar la legislatura passada, com una de les actuacions estrella del PAM de la Prosperitat. Després d’un concurs participatiu, els joves ja tenien el disseny del projecte i el pressupost. Només faltava licitar i començar les obres. En aquest punt l’any passat va saltar la sorpresa i la decepció en forma de dos milions d’euros de càrrega econòmica del solar. Aquest deute provenia d’anys enrere, quan l’Ajuntament va comprar el terreny a Renfe/Adif a través de Regesa. Aquesta empresa, depenent del Consell Comarcal, no va abonar aleshores l’import de justipreu fixat per sentència a Renfe/Adif. I el deute va quedar pendent. Regesa va desaparèixer i un cop descobert aquest deute, ha calgut que el Consell Comarcal acabi la seva liquidació per resoldre el conflicte. Fins que no fos lliure de càrregues, no es podia licitar el projecte del casal de joves.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies