Bidó de Nou Barris rep el Premi Nacional de Circ

El guardó reconeix la tasca de l’entitat en projectes “estretament vinculats i compromesos amb la realitat social i ciutadana

Els gestors de l’Ateneu Popular de 9 Barris, Bidó de Nou Barris, estan d’enhorabona, després que s’anunciés que han estat guardonats amb el Premi Nacional de Circ 2019, del Ministeri de Cultura. El premi reconeix els vint anys de trajectòria de l’entitat generant projectes de creació, producció i formació artística en les arts de circ “estretament vinculats i compromesos amb la realitat social i ciutadana”, com són els tallers i cursos adreçats a joves, gent gran o persones amb discapacitat. I és que l’Ateneu s’ha convertit en un referent del circ social, com una eina per aconseguir la transformació social.  Al mateix temps, el premi reconeix la “llarga trajectòria a favor del projecte Circ d’Hivern, que complirà la 25a edició ininterrompuda el 2020″. Precisament l’espectacle ‘Rodó’, la desena producció nadalenca, va rebre la mateixa distinció l’any 2006.

L’associació Bidó de Nou Barris va néixer l’any 1999 de mans dels diversos col·lectius que donaven vida i projectes a l’antiga planta asfàltica des de la seva ocupació l’any 1976. La creació de Bidó tenia com a objectiu gestionar l’Ateneu Popular de 9Barris, després que les naus es remodelessin i convertissin en l’equipament que tant havia demandat el veïnat. Els seus principals valors són els de la defensa de la gestió comunitària, la participació, la dinamització cultural i la promoció artística. Tot plegat com a via per a la potenciació de la cultura i la transformació social.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies