Tallers de salut enlloc d emedicaments als CAPs de Nou Barris

La iniciativa s’estrena de moment amb una ‘escola d’esquena’ i un taller per a persones amb fibromiàlgia

Si sou usuaris dels CAP de Chafarinas, Turó, Guineueta, CIS Cotxeres o Rio de Janeiro, heu de saber que des d’aquest mes d’octubre els professionals sanitaris poden receptar tallers de salut a aquelles persones que ho necessitin. Aquesta iniciativa s’enceta amb dos tallers que tindran lloc a la Masia de la Guineueta: una ‘escola d’esquena’ per a qui pateixi mal d’esquena, i un taller adreçat a persones amb fibromiàlgia. El projecte està impulsat pel Districte de Nou Barris i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. En un principi està previst fins a final d’any, tot i que la idea és prorrogar-lo almenys durant el primer trimestre del 2020. Hi ha 15 places per a cadascun d’ells, i tindran preferència les persones que vinguin derivades del metge.

La idea es basa en el concepte “prescripció social”, per tal que, més enllà dels medicaments, es facin servir alternatives com, per exemple, fomentar hàbits de vida saludable i la socialització.

En el cas de l’escola d’esquena es proposa un aprenentatge pràctic del control de la respiració, exercicis d’estiraments, tècniques d’automassatge, i exercicis d’elasticitat i de millora del to muscular. Amb això es pretén assolir un bon coneixement de mesures d’higiene postural i bons hàbits, treballar la mobilitat articular, millorar l’elasticitat i, finalment, disminuir el mal d’esquena.

El taller de salut de fibromiàlgia comparteix també metodologia i, a més de prendre consciència corporal i assolir un bon coneixement de mesures d’higiene postural i bons hàbits, també es volen promoure hàbits en la vida diària que equilibrin l’activitat i el descans.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies