CADI, un festival de curts de ficció innovador i inclusiu

Els usuaris d’un centre ocupacional s’encarreguen de l’organització del certamen

El Festival de Curtmetratges Amateur i Discapacitat Intel·lectual (CADI) arriba a la seva tercera edició. En aquest festival innovador i inclusiu les persones amb discapacitat intel·lectual s’expressen a través del llenguatge audiovisual. Una de les peculiaritats d’aquest certamen és que els curtmetratges s’allunyen del format documental social i hi ha una clara aposta per al gènere de ficció. Al CADI hi ha drama, acció, romanticisme, terror o ciència ficció. Però sobretot el tret diferencial és que l’organització del festival va a càrrec dels usuaris i professionals del centre ocupacional Can Carreras – Asproseat Grup. Enguany el festival coincideix també amb la celebració de l’aniversari d’aquesta entitat que des de fa 40 anys treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Els usuaris del centre ocupacional, amb seu a Can Peguera, s’encarreguen de fer les trucades, fer les presentacions, els cartells, la comunicació … i tots els detalls que calen per a que aquest festival de curtmetratges bianual no tingui res a envejar a qualsevol altre certamen. “Cadascuna de les persones, en funció de les seves capacitats, té una funció dins el festival. Els que tenen més do de paraula van a buscar un local per fer el festival, altres es dediquen a fer l’atretzo, altres fan les trucades, altres fan els vídeos que amenitzaran la gala i un altre grup que ha fet una exposició”, comenta la Glòria Martí, educadora social de Can Carreras – Asproseat Grup. Tota aquesta feina duta a terme pels usuaris dura dos anys i és realment la part més interessant del festival.

El festival rep una mitjana d’uns quaranta curtmetratges per edició. Enguany, els vídeos han arribat de centres ocupacionals, fundacions, entitats i grups del País Basc, Gran Canaria, Madrid, Castelló o Murcia. Aquests curtmetratges opten a cinc premis. Un és escollit pel públic i els altres quatre són triats per un jurat de professionals com l’actor i guionista Quim Masferrer, el director i guionista Marcel Barrena, l’actor Tonet Ramírez, els productors d’Ikiru Films Edmon Roch i Victoria Borrás, i el guionista Ivan Mercadé. El festival tenia previst desvelar els títols premiats a una gala aquest divendres, però la cerimònia s’ha ajornat encara sense data a causa de la situació generada després de la sentència del procés. Tot i això els organitzadors treballen per buscar una data alternativa, a poder ser abans de finals d’any.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies