Serveis mínims per la vaga general d’avui

En les hores punta, el servei de transport públic serà del 50% i la resta de la jornada es reduirà al 25%

Com ja sabreu, per al dia d’avui hi ha convocada una vaga general, arran la publicació de la sentència del procés. En el cas de Nou Barris, la majoria dels equipaments autogestionats o gestionats per entitats han anunciat que se sumen a la vaga. Les biblioteques han anul·lat les activitats previstes per a avui. La resta d’equipaments de caire públic, així com la resta de serveis i transports públics oferiran els serveis mínims que hagin marcat el Departament de Treball de la Generalitat i l’Ajuntament. Aquests són els següents:

Segons els serveis mínims decretats pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, els diferents operadors de transport públic de la ciutat oferiran almenys els serveis següents:

  • Transport públic

-Metro, autobús i tramvies de TMB i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): 50% de serveis mínims en hores punta (entre les 6.30 i les 9.30h, i des de les 17 a les 20h). La resta de la jornada funcionaran al 25 %.

-Renfe Rodalies: 33 % durant tot el dia.
-Resta de transport urbà i interurbà: 50% del servei.

  • Sanitat

-Centres d’atenció primària (CAP): 25 % del servei ordinari. Els serveis d’urgència funcionaran amb normalitat.
-Els hospitals han de garantir el funcionament normal del servei d’urgències i de les unitats especials (unitats de cures intensives, unitats de vigilància intensiva, unitats coronàries, unitats d’hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia). També s’han de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital. Igualment, hauran de mantenir l’activitat quirúrgica inajornable.

  • Escoles i instituts

-Els centres docents públics i privats no universitaris i llars d’infants hauran de garantir una persona de l’equip directiu per centre de treball (titular de la direcció, cap d’estudis, secretaria o coordinació pedagògica del centre). A més d’aquest personal, cada centre haurà de garantir els següents treballadors en funció de les seves característiques:

-Ensenyament infantil i primària (de tres a 12 anys): un docent per cada sis aules.
-Centres d’educació especial (de tres a 16 anys): un docent per cada quatre aules.
-Per garantir la seguretat en l’horari de menjador i activitats complementàries: un terç del personal.
-Llars d’infants: un terç de la plantilla.

  • Policies, bombers i jutges

-Els bombers i agents de policia hauran de garantir el mínim dels torns del personal adscrit als parcs. En situació d’emergència, els serveis mínims passen a ser de tot el torn de guàrdia. En el cas de personal conductor polivalent d’agents de policia distribuït per les diferents regions policials i serveis centrals: 7 % de la plantilla.
-Tribunal Superior de Justícia: un funcionari del cos de gestió processal i administrativa o un funcionari del cos de tramitació processal i administrativa en cada sala, i un funcionari del cos d’auxili judicial per a la Sala Contenciosa i un per a la Civil i Penal i Social.
-Audiències provincials, sales civils i penals: un funcionari del cos de gestió processal i administrativa o un funcionari del cos de tramitació processal i administrativa per cada secció, i un funcionari del cos d’auxili judicial per cada quatre seccions.
-Jutjats penals a Barcelona: un funcionari del cos de gestió processal i administrativa per cada dos jutjats; un funcionari del cos de tramitació processal i administrativa per cada tres jutjats, i un funcionari del cos d’auxili judicial per cada quatre jutjats.

  • Serveis Socials

– Una persona a cada centre de serveis socials.
-Un equip de guàrdia amb el mateix règim que un dia festiu a les urgències i emergències socials.
-Dues persones al Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA)
-Servei de menjadors socials: el mateix servei que en cap de setmana.
-Ajuda a domicili: serveis urgents, necessaris i inajornables.
-Residències de persones amb disminució: servei habitual en règim de festiu.
-Residències per a la gent gran: servei habitual en règim de festiu.
-El servei de comunitats infantils i juvenils: el manteniment dels serveis habituals per part del personal educatiu d’assistència directa al menor i serveis habituals del personal de cuina, transport i vigilància.
-Centres d’atenció especial, residències, pisos llar: només el personal necessari per garantir els serveis que es presten en un dia festiu.
-Centres de dia: funcionament normal en el servei de restauració i 50 % en la resta de serveis.
-Teleassistència: servei habitual de teleoperadors i personal assistencial.

  • Altres serveis municipals:

S’estableix que hi haurà una persona a cada oficina d’atenció ciutadana (OAC).

Una persona del registre de l’Institut Municipal d’Hisenda.
Parcs i Jardins, una brigada de manteniment del reg i una de poda i recollida d’arbrat a la via pública, per casos d’emergència.
El 60% de serveis funeraris. Un nombre divers de persones als cementiris de Collserola, Les Corts, Montjuïc, Poblenou i Sant Andreu.
Cuidadors del parc zoològic.
Una o dues persones, segons el cas, per cada una de les gerències de l’Ajuntament i dels instituts municipals.
Consulteu al web del Departament de Treball de la Generalitat la resta de serveis mínims i el Decret d’Alcaldia pel detall dels servis mínims municipals.

  • Ràdio i televisió públiques

Producció, emissió i retransmissió del 50 % de continguts informatius habituals dels seus canals, emissores i portals. En cas que es produeixi una emergència per a la població hauran de garantir la informació necessària.

En aquest sentit, s’ha anul·lat l’emissió del BTV Notícies 73 de betevé per a avui.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies