Els infants de Nou Barris estrenen la balena del Parc Central

L’estructura acull diversos jocs per a diferents edats i inclusius

Des de divendres passat els infants de 3 a 12 anys tenen un espai singular de multijocs al Parc Central de Nou Barris. L’estructura d’una balena gegant revesteix aquest nou espai on poden conviure nens de diverses edats i capacitats. A la part del davant la balena té tobogans, als que s’accedeix a través d’una xarxa de cordes per enfilar-se i altres elements que es poden escalar. Dins l’animal hi ha elements per als més petits com un vaixell, peixos de fusta que giren, petites plataformes i un joc del telèfon. Des de dins també es pot moure l’aleta de la balena amb una mena de pèndol.

I al voltant de l’animal, s’hi ha instal·lat un conjunt de troncs i cordes d’equilibris i una zona amb dos llits elàstics, un de circular i un altre de rectangular adaptat. La cua de la balena és també un lloc d’escalada per als més petits. S’han recuperat també altres jocs que ja hi havia en aquest espai com la tirolina. Tot plegat ha tingut un pressupost que ronda el milió d’euros.

La balena del Parc Central és un dels quatre jocs singulars que l’Ajuntament ha dissenyat inspirant-se en altres parcs infantils europeus, sobretot nòrdics, per tal d’estimular la creativitat i la imaginació dels més petits a l’hora que es fomenta l’activitat a l’aire lliure. La idea és defugir les estructures convencionals i oferir estructures innovadores que permetin els menors explorar, saltar i experimentar.

En el cas del Parc Central de Nou Barris, també ha estat resultat d’un procés participatiu amb els nens i nenes de les escoles Calderón de la Barca, Àgora i els de l’Esplai Guineueta per redissenyar el recinte perquè fos més jugable. Es van recollir totes les idees aportades pels menors, els experts en jocs infantils. L’estructura polivalent de la balena reuneix molts dels seus requisits: exploració, escalada, llits elàstics i tobogans.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies