Els joves descobreixen les oportunitats laborals que poden trobar als mercats

Els paradistes comparteixen els seus coneixements sobre l’ofici

Al llarg del matí d’ahir, un grup de joves van descobrir els diferents oficis i gremis que hi ha dins el Mercat de la Mercè. És una iniciativa organitzada pel projecte “Minuts” amb la col·laboració de l’Espai Jove de les Basses, la Fundació Joia i l’Institut de Mercats.  Els joves van poder parlar amb els diferents professionals que treballen a les moltes parades del mercat. Els mateixos paradistes els van explicar in situ com es treballa en el sector de la peixateria, la fruita i verdura o la xarcuteria i carnisseria. Fins i tot van visitar un obrador de carn, situat sota el mercat, on es fabriquen embotits, botifarres i altres productes frescos que després es venen al taulell. “A nosaltres el que ens interessava era que es lligués amb la idea d’inserció laboral. Que ens expliquessin les competències que busquen en una persona que podria treballar aquí al mercat. I la veritat és que ho hem aconseguit perquè els joves han sortit molt contents, i tenen una idea de la feina que es fa en el mercat.”, explica  Vanessa Garrido, de la Fundació Joia.

Els joves van descobrir que les feines del mercat no s’acaben als taulells. Hi ha moltes altres professions com la neteja, el magatzem, l’administració o el servei a domicili. “Volíem que poguessin veure que hi ha altres possibilitats laborals, i també veure com es poden recuperar els oficis que hi ha hagut tota la vida, i que s’estan perdent.”, afirma Eduard Folch, un dels impulsors del projecte Minuts. Alguns dels participants van dur el seu currículum i el van lliurar en els sectors que més els hi van agradar.

Un cop acabada la visita, els participants van rebre un pack de “minuts” que podran bescanviar en serveis municipals, entrades o descomptes al comerç local. Enguany el projecte “Minuts” s’ha centrat en els mercats.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies