Les entitats animalistes demanen una taula de treball a Nou Barris

Espai Gos, Rescat i CAAC sumen esforços per millorar la convivència i els espais per als animals

Espai Gos i Rescat són dues entitats que des de fa temps treballen a Nou Barris per millorar els espais i la convivència entre persones i animals. Amb ells col·labora també l’Associació de Voluntaris i Amics de la Gossera de Barcelona (CAAC). Totes tres entitats han decidit ara sumar esforços i treballar a nivell de districte les demandes i problemàtiques que giren a voltant de tots els animals que conviuen a la ciutat, des dels gats i gossos fins als coloms o porcs senglars. És per això que han demanat al Districte de Nou Barris la creació d’una taula de convivència específica per poder tractar aquests temes. Un espai de treball on hi conviden la resta de partits polítics. Segons les entitats, als espais de ciutat hi intervenen massa agents, i moltes decisions queden bloquejades per la diversitat d’opinions durant els debats. És per això que, tal i com s’ha fet al districte de Sant Martí, demanen la creació d’un espai de treball a nivell més local. “Creiem que és millor treballar al districte, arribar a acords i que després es puguin extrapolar a la ciutat”, afirma Jaume Riera, d’Espai Gos Nou Barris. Des de Districte se’ls ha emplaçat al novembre, un cop passades les eleccions, per reunir-se i engegar la iniciativa.

Un dels primers temes que volen tractar en aquesta taula de treball de districte és aconseguir un espai refugi per a Rescat. “Fa més de vint anys que tenim cura de les colònies de gats dels carrers, que en realitat és responsabilitat de l’Ajuntament, i no hem aconseguit un refugi on portar els gats que ja no poden viure al carrer o que estan convalescents o ferits. – es lamenta Pepi Fuentes, de l’associació animalista Rescat- Necessitem moltes coses que no tenim. No tenim accés ni a locals, ni a menjar ni a res. Crec que amb la taula, si anem tots anem plegats, ho aconseguirem.” Des de fa tres anys, Rescat està ubicada als antics locals de l’escola Benjamí, a la Trinitat Nova, després que s’enderroqués la casa que els cedia un veí a les Roquetes. L’entitat, però, denuncia que el local té greus problemes d’humitat. A més, una de les condicions que se’ls va imposar va ser que els locals no podien acollir animals, només material i menjar.

Les entitats animalistes esperen que la taula serveixi també per desbloquejar alguns temes pendents. Un d’ells són les modificacions que s’han de fer a l’àrea d’esbarjo del parc de la Guineueta, tancada des de fa més d’un any arrel de les denúncies d’alguns usuaris. Algunes de les estructures es van considerar perilloses per als animals i es va decidir modificar-les, pocs dies després de l’estrena del recinte. Un altre àrea d’esbarjo per a gossos s’hauria d’haver construït fa també un any a Can Sitjar. El projecte, però, va topar amb les queixes de comerciants i veïns de la zona. Es va decidir llavors que els tenidors de gossos fessin servir una part dels jardins de Can Xiringoi, en espera de trobar un emplaçament definitiu. A hores d’ara, però, les negociacions estan aturades.  “Estaven les famoses zones d’ús compartit (ZUC) que s’havien d’aprovar, havien de fer proves en determinats espais, que no ha començat mai. Ni s’ha imposat la normativa ni ha començat a fer-se proves enlloc. Comencem a fer coses.- reclama  Jaume Riera, representant d’Espai Gos Nou Barris- Sempre que ens hem hagut de fer veure ha estat a base de protestes, sortir a la televisió, els tuits… Ara tenim l’ocasió de seure en una taula.” Les entitats esperen també que la taula ajudi a evitar conflictes de convivència alhora d’instal·lar noves àrees de gossos, com ha passat a Can Dragó. Al mateix temps que es tingui més en compte l’opinió dels usuaris quan es dissenyen els nous espais.

I més enllà d’aquests problemes de caire pràctic i urgent, volen que la taula serveixi per impulsar un canvi de mentalitat a la ciutadania vers els animals, impulsant la sensibilització en civisme i respecte als animals des de les escoles.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies