El xef Chicote visita Nou Barris per conscienciar sobre la diabetis

La plaça del Virrei Amat aplega avui food tracks i una demostració de cuina de menjar saludable 

El primer Food Market especialment pensat per a persones amb diabetis tipus 2 (DM2) s’instal·la avui i demà a la plaça del Virrei Amat. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Aliança en Diabetis amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis el proper 14 de novembre. El programa de les jornades  arrenca a les 12.30h amb una sessió de cuina, i tindrà el moment estel·lar del dia a les 17h, quan el popular xef i presentador Alberto Chicote, ambaixador de la campanya #DiabetesPorTuCorazón, farà la demostració d’una recepta cardiosaludable i apropiada per a la dieta de persones amb DM2, que forma part del seu ebook “Receptes per al cor”, disponible gratuïtament al web de l’Aliança per la Diabetis. També presentarà el Food Market, composat per cinc food trucks que oferiran receptes saludables adequades per a persones diabètiques tipus 2. A més, hi haurà una mini-truck amb cafès d’especialitat i begudes saludables.

Paral·lelament, per conscienciar sobre aquesta patologia i les seves complicacions, els assistents podran assistir gratuïtament a dos tallers impartits per nutricionistes: “Interpretació de les etiquetes dels aliments i productes quan vas al súper” i “Com explicar els carbohidrats de manera visual i simple”.

Finalment, el divendres, el Food Market comptarà amb la presència de l’artista Jorge Lawerta, que pintarà en directe un mural col·laboratiu amb informació sobre la diabetis tipus 2 i el risc cardiovascular, en el qual podran participar també tots els assistents sumant missatges de conscienciació.

Amb la campanya #DiabetesPorTuCorazón es vol subratllar la necessitat d’adoptar uns hàbits de vida saludables per prevenir i controlar la DM2, així com donar a conèixer els problemes cardiovasculars associats. I és que les persones amb diabetis tenen més  possibilitats de patir complicacions cardiovasculars com ara infarts de miocardi. De fet, la meitat de les defuncions entre les persones amb DM2 es deu a malalties relacionades amb el cor.

A Espanya cada hora es diagnostiquen 44 nous casos de DM2, una xifra que va en augment tot i que fins en el 80% dels casos poden prevenir-se amb uns hàbits de vida saludables. El bon pronòstic d’aquests pacients depèn, en gran mesura, del control de la malaltia, mentre que la manca d’hàbits saludables, per contra, està associada a un major risc de discapacitat, disminució de la qualitat de vida i a una major mortalitat. En aquest sentit, l’alimentació i la pràctica d’exercici físic ajuden a controlar la DM2 i eviten l’aparició de problemes del cor.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies