Un àlbum d’imatges de la vida i personatges de barri

El col·lectiu 9 Barris Imatge retrata des de fa dues dècades actes festius i reivindicatius de la Prosperitat

Fa uns vint anys un grup d’aficionats i professionals a la fotografia van decidir agrupar-se com a fotògrafs amb l’objectiu de capturar bona part de l’activitat, social, cultural i veïnal sobretot de la Prosperitat, però també de la resta del districte. Amb motiu de les celebracions del centenari de la Prosperitat el grup 9 Barris Imatge ha decidit exposar un petit recull de les imatges i personatges que han capturat amb els objectius ens els darrers 20 anys.  La mostra es pot veure al Casal de Barri de la Prosperitat fins al 24 de novembre.

Un grup d’aficionats i professionals de la fotografia

“Portem vint i escaig anys com a grup de fotògrafs. El va fundar el Josep Anton Cordoncillo amb el Pedro, el Manel i la Imma. Era gent molt inquieta que li agradava  molt la fotografia – recorda Joan Martínez ‘Linux’, un dels membres de 9 Barris Imatge –  En un barri com aquest  passen moltes coses i entre tots hem intentat anar cobrint tot allò social que passa al barri”. Al llarg del temps, els fotògrafs han copsat molts actes cíclics de la Prosperitat i Nou Barris com ara el ProspeBeach, el Festival de Sopes, San Xiveco, les jams de blues al Casal de Barri o a la plaça d’Àngel Pestaña.  “Som un grup força anàrquic, tots rebem els mails que ens envia la gent, i cadascun de nosaltres va a fotografiar allò que més l’agrada o l’interessa – comenta Joan ‘Linux’ – De la dotzena de fotògrafs que configurem el col·lectiu, n’hi de més actius i de menys.”

El seguiment dels personatges

Una curiositat important de la mostra és l’aparició constant d’alguns veïns i veïnes al llarg del temps. “Si ets del barri és molt graciós perquè veus com ha anat evolucionant la gent, com ha anat creixent, com ha anat canviant físicament, i que estava en tots els merders, com dic jo. –  explica Joan ‘Linux’ –  Si ets de fora veus que hi ha molta activitat, que hi ha moltes mogudes al barri, moltes reivindicacions, però igual no coneixes els personatges que són claus.”

Un blog amb molta projecció

Un dels moments claus per al col·lectiu va ser l’estrena del blog de 9 Barris Imatge, l’any 2002. Aquest blog és un lloc de consulta per a molts veïns i entitats que troben un recull d’imatges dels seus actes o reivindicacions. “El blog ens va donar molta projecció, té moltes visites i rebem missatges molt emotius de gent que ja no viu al barri i que segueix els esdeveniments des de lluny”, comenta Joan ‘Linux’.

Al blog hi ha un fons documental incalculable agrupat per dates i esdeveniments. L’exposició recull un petit tastet de tot aquest material. A més, es complementa amb una projecció de gairebé 500 imatges.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies