Gran èxit de l’obertura del supermercat a l’antic Mercat de Núria

El nou establiment dona resposta a la manca de botigues a la part alta de Ciutat Meridiana  

Un allau de veïns s’ha donat a pressa a estrenar el supermercat que s’ha obert a les antigues instal·lacions del Mercat de Núria. Feia gairebé dos anys que esperaven la inauguració d’un establiment que dona resposta a la manca de botigues de la part alta de Ciutat Meridiana. Des del tancament de la darrera parada del mercat, el veïnat s’havia de desplaçar a la part baixa del barri o al barri de Can Cuiàs, Montcada. Ara tornen a gaudir de productes bàsics i aliments frescs, després d’una gran lluita veïnal, que va arribar a ocupar l’edifici de l’antic mercat per reclamar un punt de distribució alimentari a la zona.

La iniciativa empresarial d’un veí

El nou establiment és un supermercat Charter, franquiciat de la cadena Consum. L’ha fet possible en Longjun Ye, un comerciant del barri veí, Can Cuiàs, que ha apostat per invertir i remodelar bona part  de l’antic mercat per convertir-lo en un supermercat amb producte fresc d’autoservei. “Vèiem que hi havia necessitat. Perquè tenim botiga a Montcada i ens venia més gent a preguntar si muntàvem una cadena. Hem pensat una mica i al final hem obert aquí.”

Els veïns poden comprar productes de primera necessitat com ara pa, fruita o carn envasada, a banda dels productes que tradicionalment ofereixen els supermercats. La concessió del local, per uns 25 anys, s’ha fet mitjançant un concurs on només s’hi va presentar aquest comerciant. Les obres han anat a càrrec del propietari del supermercat i durant aquest anys pagarà el lloguer de la concessió a l’Institut de Mercats de Barcelona.

Aire fresc per al veïnat

La clientela que omple ja els passadissos es felicitava pel nou establiment. Han estat mesos de reivindicacions i protestes per aconseguir-ho. “Està molt ben muntat. Aquest mercat era petit i veig que ha quedat molt gran i molt bé”, assegrua Luís León, client. Moltes clientes, com la Francisca Reyes, no poden amagar l’emoció:  “La gent gran que no podíem baixar a la part baixa no teníem res aquí dalt. I això està molt bonic, molt bé.”

El Mercat de Núria va tancar les portes al gener de l’any passat després d’una llarga agonia. Des del primer moment els veïns van reclamar solucions a la manca de productes frescos i de primera necessitat a la part alta del barri. Fins i tot un grup de veïns van ocupar el mercat el dia de Sant Jordi i es va empaperar amb les demandes de reobertura. Després que l’Ajuntament constatés amb un estudi les necessitats que hi havia a la zona, va decidir reconvertir una part del mercat en un establiment comercial. Amb l’arribada d’un operador comercial interessat es van iniciar els tràmits per convocar el concurs i adjudicar la concessió.  Ara gaudeixen del resultat de tanta lluita, com afirma Filiberto Bravo, president de l’AV Ciutat Meridiana: “Ha donat fruit la lluita. Si nosaltres no ens haguéssim mogut, potser això ara seria un local de qualsevol altra cosa. Havia de ser de productes frescos i secs. Productes de peix, productes de fruita.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies