Nou Barris commemora el Dia internacional contra la violència vers les dones

L’Institut Sant Andreu acull aquesta tarda els actes centrals del 25N

Nou Barris se suma als actes que tenen lloc a tota la ciutat amb motiu del 25N, el Dia internacional contra la violència vers les dones. Entre les moltes activitats i exposicions que s’han programat, en destaca avui la jornada central, que es farà a la sala d’actes de l’Institut Sant Andreu, situat al carrer de Badosa, 10. La Taula de Feminismes i LGTBI del Districte de Nou Barris ha estat l’encarregada d’organitzar un seguit d’actes que s’iniciaran a partir de les 18.30h amb la lectura d’un manifest a l’institut, i que després d’actuacions i debats, convidarà a fer una marxa cap a la plaça d’Àngel Pestaña a les 20.30h, amb el lema “Ens volem vives!” Finalment a la plaça d’Àngel Pestaña es llegirà el manifest contra la violència vers les dones.

La previsió detallada del programa és la següent:

18.30h Presentació institucional i lectura del manifest contra la violència vers les dones elaborat per la Taula de Feminismes i LGTBI del districte de Nou Barris. Acte amb servei d’interpretació en llengua de signes
18.50h Performance DIAWAR, Yo Soy Mía. A càrrec del Laboratori Escènic Bemen 3
19.20h Gospel i cor de dones. A càrrec del grup de dones Lloc de la Dona i cor de l’Escola de Música Xamfrà
19.55h Debat sobre l’eliminació de la violència masclista vers les dones, dinamitzat per l’associació Tamaia
20.25h Teatre de l’oprimit. A càrrec del Laboratori Escènic Bemen 3
20.30h Marxa “Ens volem vives!”. De la plaça de les Treballadores i els Treballadors de la Harry Walker a la plaça Àngel Pestaña, amb l’acompanyament de la batucada Tambolas. Lectura del manifest contra la violència vers les dones a la plaça Àngel Pestaña

L’origen del 25N

El 25N rememora i ret homenatge a tres activitstes polítiques, les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, que el 25 de novembre de 1960  van ser brutalment assassinades a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo, a la República Dominicana, mentre anaven a visitar els seus marits empresonats.  L’any 1981, el primer “Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe” celebrat a Bogotà (Colòmbia) va declarar el 25 de novembre el Dia internacional contra la violència de gènere. En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. No va ser fins al 1999, però, quan Nacions Unides va donar caràcter oficial a aquesta data.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies