La repressió de les dones a Andalusia al primer franquisme  

Pura Sánchez, premi Andalucía de Memoria Histórica, visibilitza a les represaliades pels tribunals militars a la postguerra

Aquest vespre, a les 18.30, el Casal de Barri de la Trinitat Nova – SomLaPera acull un acte que dona veu a les dones represaliades a Andalusia pels tribunals militars franquistes.  Sánchez, llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Granada i també professora de Llengua Castellana i Literatura, ha exercit en diversos instituts de Còrdova i Sevilla, a més d’impartir conferències en àmbits universitaris. El 2008 va publicar ‘La repressió de les dones a Andalusia (1936-1949)’, una investigació històrica que desvetlla la identitat de les dones andaluses represaliades pels tribunals militars franquistes en el període de la Guerra Civil i la immediata postguerra. En la mateixa línia historiogràfica, la seva obra de 2009 ‘individus de dubtosa moral’ posa de manifest la duresa de la repressió no només pels abusos a que eren sotmeses les dones, sinó perquè a més es les volia castigar per haver pretès emancipar-se de la funció subordinada al fet que els condemnava la seva condició femenina. L’any 2010 li va ser atorgat el premi Andalucía de Memoria Histórica.

 

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies