Els temes pendents a la remodelació de la Trinitat Nova

El barri espera acabar el procés amb la urbanització i noves construccions als solars enderrocats

Els veïns de la Trinitat Nova ja han dit adeu al problema de l’aluminosi, però encara hi ha temes per tancar al barri. Tots els afectats pel procés de la remodelació ja han estat reallotjats i els darrers blocs amb puntals van ser enderrocats fa uns mesos. Ara, però, queda un gran forat amb solars buits pendents de construir i urbanitzar. “Un cop reubicats els veïns queda una part molt important per acabar- comenta Ramon Casas, president de l’AV de la Trinitat Nova – S’ha d’urbanitzar una part important del barri, acabar de construir el que queda i salvar totes les barreres que hi pugui haver. I encara no sabem quan començaran. Tal com està el barri, amb tots els espais que hi ha ara buits, es veu molt deixat.”

Fanals provisionals, un ‘scalextric’ , cables i escales

Al costat de les noves promocions d’habitatges trobem cables de la llum penjant que no han estat soterrats encara. Els fanals del carrer s’instal·len de manera provisional als pals antics de la llum o es fiquen dins de blocs de formigó enmig de la vorera.  Per salvar el desnivell entre els carrers de la Llosa i Palamós es va construir un petit ‘scalextric’ per als vehicles que ja fa anys que forma part del paisatge de la Trinitat Nova. També es conserven alguns antics trams d’escales que connectaven els blocs d’edificis enderrocats. “Un dels temes pendents per a la futura urbanització del barri és salvar tots aquests desnivells – explica Casas – El carrer de la Llosa haurà de pujar fins a l’altura del carrer de Palamós en diagonal, però encara no sabem com s’ho faran per fer-ho.”  En principi aquest carrer connectarà els dos trams del barri que han quedat separats per un gran espai buit.

La nova plaça de la Trinitat Nova

Al gran forat que ha quedat pendent al costat de les noves promocions d’habitatges està previst construir una gran plaça. Un nou punt neuràlgic de trobada per als veïns del barri.  Els veïns demanen que aquesta nova plaça sigui un espai verd amb jocs infantils i elements gimnàstics per a la gent gran. “Ens van dir que serà una plaça semicircular amb porxos” – comenta Ramon Casas – La idea és que sigui un punt de trobada per als veïns i que salvi el desnivell que hi ha en aquesta zona. Però segons ens han dit, primer es construiran els habitatges previstos.”

Cinc edificis previstos

Als solars que han quedat buits hi ha previst construir-hi cinc edificis, un d’ells a càrrec d’una cooperativa d’habitatge. Però de moment, els veïns només tenen informació de dues promocions, sense data d’inici marcada. “Hi ha dos blocs projectats de moment. Un primer situat al carrer de Palamós, al costat de la parada del D50, i un segon a la part de baix del carrer de S’Agaró. – explica Casas –  Al primer s’hi ubicarà també una escola bressol per al barri”.

Paritat entre equipaments i habitatges 

Un cop s’acabin de construir les cinc noves promocions, el barri incrementarà el cens amb unes 400 noves famílies. És per això que des de l’AV de la Trinitat Nova es reclama també la construcció de equipaments. “Volem que hi hagi una paritat entre habitatges que s’han de construir i els equipaments. – reclama el president de l’AV de la Trinitat Nova –  Ens manquen equipaments al barri. Ens cal un casal de joves i el casal de gent gran ens ha quedat petit. També es demana un poliesportiu.”

Un dels temes que també preocupa els veïns és l’aparcament. Les places de pàrquing de les noves promocions encara no han estat adjudicades per un problema administratiu. Els veïns demanen que es desencalli el tema el més aviat possible. Mentrestant, proposen que alguns dels solars pendents s’habilitin com a zona d’aparcament.

Recuperar un dels símbols del barri

Per últim, des del punt de vista més patrimonial, el barri té també pendent recuperar un dels seus símbols: el rellotge de la Trinitat Nova. Quan es van enderrocar els habitatges es va decidir conservar una part de les pedres i alguns elements del rellotge. La intenció es recuperar aquest element i ubicar-lo a la nova plaça de la Trinitat Nova.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies