Diumenge, abril 14, 2024
Torre BaróUrbanisme

Les bastides oculten ja la façana del castell

L’equipament inicia quatre mesos de rehabilitació per evitar despreniments

Les bastides ja cobreixen el Castell de Torre Baró. Durant quatre mesos s’hi duran a terme obres de rehabilitació de la façana. L’objectiu és evitar que es repeteixin els petits despreniments de sorra i petites pedres que es van detectar fa prop de dos anys. Aleshores un anàlisi del material va confirmar una degradació dels materials que només es podia resoldre amb un sanejament. La causa seria, d’una banda, la pròpia naturalesa dels materials. Però la introducció de ciment Portland en la rehabilitació de fa cinc anys podria haver incrementat la patologia per les reaccions químiques dels materials. La pluja, el vent, la contaminació i les sals solubles de la brisa marina també haurien contribuït en la degradació. El projecte preveu respectar l’aspecte de la torre, tot i que en un principi s’havia especulat amb revestir-la.

Com a primera mesura es va envoltar la torre amb tanques i es va protegir la porta a l’interior de l’edifici per evitar que algú prengués mal. Amb l’inici de les obres s’ha ampliat el radi protegit i s’ha tancat l’accés a la placeta de l’entrada a la torre. El castell no es podrà visitar durant la rehabilitació, però les activitats relacionades amb Collserola sí que es continuaran fent, ja que els dinamitzadors han traslladat el punt d’informació al Casal de Barri de la Trinitat Nova.

La Torre Baró, de 1905, és un dels gran símbols de Nou Barris i, tot i això, ha passat bona part de la seva història buida i en procés de degradació. El novembre de 2014 va estrenar una remodelació que la va convertir en un centre d’interpretació històrica i ambiental. Funciona com a mirador i punt d’informació de Collserola, a banda de les visites guiades pel castell i la seva història. A més, ofereix activitats programades per a les escoles i per als excursionistes, i un cicle de concerts de blues en cap de setmana.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies