Dilluns, setembre 25, 2023
La GuineuetaSocietat

La Seu de Nou Barris balla per primer cop en llengua de signes

El Dia Internacional de la Discapacitat s’ha centrat enguany en la promoció d’aquesta llengua

El pati de la Seu del districte de Nou Barris va ballar ahir per primer cop en llengua de signes amb motiu del Dia Internacional de Persones amb Discapacitat. Escoles i centres ocupacionals es van unir en una coreografia dissenyada entre els usuaris dels centres ocupacionals TEB i Can Carreras, i en què els alumnes de l’escola d’alumnat amb sordesa Josep Pla han introduït la llengua de signes. La coreografia ha servit per introduir els alumnes de sis escoles del districte en aquesta llengua. “És un pas endavant perquè la llengua de signes al Parlament de Catalunya ja es va reconèixer, però per als nens sords és un gran benefici, se’ls dona una gran agilitat en la comunicació, rapidesa de construcció del seu propi món, d’identitat, la seva relació social, també hi ha més intèrprets ara, i això és meravellós per als nens sords”, explica Mentxu González, mestra i logopeda del CEE Josep Pla. Una manera de crear un ambient inclusiu i fer descobrir als escolars altres diversitats. Precisament el tema que s’ha triat per a la ballada ha estat ‘Caminem Junts’ de Doctor Prats, que segueix el lema d’enguany, “Sumem”, d’unió per avançar cap al futur. Al ball s’hi han afegit vuit entitats que treballen amb persones amb discapacitat.

També ha convidat a moure’s l’actuació del grup inclusiu de batukada  Reperkutim, amb seu a l’Espai Jove Les Basses, que ha animat l’acte entre ballada i ballada.

Aquesta activitat ha obert la programació prevista a Nou Barris per commemorar la jornada per part d’entitats, el Consell sectorial del districte de persones amb discapacitat i IMPD. Unes activitats que han inclòs una projecció d’un documental i una exposició. Per avui dimecres 4 desembre hi ha prevista a les 19h la representació teatral “El sexe dels Àngels”, de la companyia Diversitat teatral. Serà a l’Espai Joves les Basses. Es tracta d’una obra que gira al voltant de tres amics que comparteixen un pis adaptat per a persones amb diversitat funcional.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies